2237024340 6955492449 Ζηνοπούλου 1, Καρπενήσι eftixia.papad@gmail.combanner imagebanner image
 
Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Παπαδημητρίου Ευτυχία


 

Μεγάλωσα στην Αθήνα. Οι ζυμώσεις της πρωτεύουσας, και οι διαφορετικές εικόνες της κάθε γειτονιάς, έθεσαν την βάση για την αγάπη και την διερεύνηση, στο κόσμο της Αρχιτεκτονικής.
Οι σπουδές στην Ξάνθη, μια πολυπολιτισμική πόλη με τεράστιο ιστορικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο, σε συνδυασμό με τη μαθητεία μου κοντά σε κορυφαίους Αρχιτέκτονες του Ελληνικού και Ξένου Χώρου, συγκρότησαν  τον χαρακτήρα μου, στον συνδυασμό επιστήμης και τέχνης. 
Επέλεξα το Καρπενήσι, ως τόπο διαμονής και δράσης μου, καθώς με συνδέει η καταγωγή μου και λατρεύω την πλούσια τοπική Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική, ενταγμένη στο τραχύ ορεινό τοπίο.
Με ειδίκευση πάνω στα Βιοκλιματικά Κτίρια και τη Φυσική Δόμηση, έχω ως βασικές αρχές στο αρχιτεκτονικό μου “παράγειν”, τον σεβασμό στην ιστορικότητα του τόπου, την αξιοποίηση των τοπικών υλικών και πόρων σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, και τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του κάθε κτιρίου.
Σε κάθε μου κτίριο και κατασκευή, απαραίτητα “συστατικά”, είναι η λειτουργικότητα, η εργονομία και  η αισθητική - σε συνδυασμό με τα θέλω του εκάστοτε πελάτη που μου εμπιστεύεται το όνειρο του, καθώς και η ενεργειακή του θωράκιση και όσο το δυνατόν- αυτονομία, αξιοποιώντας τις φυσικές πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με τις πιο αποδοτικές τεχνολογίες.